Tempoa Tenaviin®Tempoa Tenaviin ® -musiikkiliikunta (1-3 vuotiaille)
Syksy 2024: Maanantaisin kello 17.30-18.15 (alkaen 9.9.)
Tempoa Tenaviin –toiminta tarjoaa pienille lapsille (1-3-vuotiaille) ja heidän kanssaan harrastaville aikuisille menevää yhdessä tekemistä tanssin, sirkuksen, leikin ja laulun keinoin.
Toiminnan tärkeimpinä tavoitteina ovat aikuisen ja lapsen vuorovaikutuksen ja lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen. Yhden kerhokerran aikana pääsee purkamaan energiaa, haastamaan aivoja, tekemään kiintymyssuhdetta tukevia leikkejä ja rauhoittumaan yhdessä. Ryhmä tarjoaa myös vertaistukea pienten lasten kanssa toimintaan osallistuville aikuisille.
Tutun aikuisen kanssa lapsi voi kokeilla liikunnallisia ja sosiaalisia rajojaan luottaen oman aikuisensa antamaan tukeen ja turvaan. Myös ryhmässä toimimisen taidot vahvistuvat yhteisöllisen tekemisen kautta.
Tempoa Tenaviin® -ryhmän ohjaajat ovat kokeneita lastenohjaajia ja saaneet koulutuksen toimintaa varten.
Lastentanssi 4-6 vuotiaille
Syksy 2024: Maanantaisin klo 17.30-18.15 (alkaen 9.9)
4-6-vuotiaat lapset pääsevät kokemaan yhdessä tanssimisen ilon kansantanssiryhmässä. Pienet tanssijat opettelevat yhdessä tanssin ja liikunnan perustaitoja leikin, lorun ja laulun kautta temppuilua unohtamatta. Kansantanssin rikas perinne tarjoaa luontevan tavan harjoitella vuorovaikutusta niin parin kuin ryhmänkin kanssa. Ryhmä harjoittelee myös esiintymisen taitoja valmistelemalla pieniä tansseja seuran tapahtumiin.
Kansantanssitoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat kokeneet ja koulutetut ohjaajat yhteistyössä kansantanssin suuntautumisvaihtoehdosta valmistuneen korkeakoulutetun tanssinopettajan kanssa.
(Mistä lisätietoja?)
Kansantanssi (16-20 vuotiaille)
Kansantanssitunnilla nuoret (16-20 vuotiaat) pääsevät tanssimaan, temppuilemaan ja kisailemaan. Lajille ominaista on tiivis ryhmässä tekeminen ja tanssijat pääsevätkin harjoittelemaan jo vaativampia kansantanssin askeleita, otteita ja vakio-osia, tavoitteena valmistaa yhtenäinen esitys seuran omalle näyttämölle, mutta myös alueellisiin ja valtakunnallisiin katselmuksiin ja tapahtumiin.
Tanssijat pääsevät tutustumaan myös oman liikkeen löytämiseen erilaisten luovien- ja ilmaisua tukevien harjoitteiden kautta.
Kansantanssitoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat kokeneet ja koulutetut ohjaajat yhteistyössä kansantanssin suuntautumisvaihtoehdosta valmistuneen korkeakoulutetun tanssinopettajan kanssa.
(Mistä lisätietoja?)
Luova Lava -toiminta (6-12-vuotiaat)
Luova Lava -päiväleirit ja Luova Lava -kerhot
Luova lava -leirit ovat osa nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja harrastustoimintaa, jossa sisältönä on pääosin teatteri, tanssi ja musiikki. Osallistujien oma luovuus ja osallisuus ovat keskeistä toiminnassa. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta.
Vuosittain luova lava -toimintaan valitaan teema, jonka ympärille leirin toiminta kietoutuu.
Luova lava -toiminnan tavoitteita ovat:
Tekemisen riemu
- Toiminta on iloista ja hauskaa
- Osallistujilla on mahdollisuus ylittää itsensä ja kokea onnistumisen iloa
- Toiminnasta saa uusia taitoja, joista on hyötyä läpi elämän, kuten esiintymistaidon harjoittelu
Yhteisöllisyys
- Lapset ja nuoret ovat osa suurempaa monikulttuurista yhteisöä
- Toiminta on kaikille avointa ja tasa-arvoista
Osallisuus
- Lapset ja nuoret ideoivat ja toteuttavat toimintaa itse
- Osallistujat oppivat ja saavat uusi kokemuksia itse tekemällä
- Laadukasta, kasvattavaa toimintaa
- Osaavat ohjaajat tukevat lasten kasvua ja luovat turvallisen ilmapiirin leiritoimintaan.
- Toiminnassa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet
- Toiminnassa toteutuu nuorisoseurojen kasvatusnäkemys
(Mistä lisätietoja?)
Nappula-Nuoska (1 v – 3. luokkalaiset)
Nappula-Nuoska on kaikkien 3-luokkalaisten ja sitä nuorempien ikioma toistuva tapahtuma, joka järjestetään erikseen ilmoitettavina ajankohtina perjantaisin klo 17.30-19.00 ja 19.00-20.30 muutaman kerran vuodessa.
Tarjolla on monenlaista ohjattua toimintaa ja ihan vain oleskelua turvallisessa ympäristössä kavereiden kanssa. Ohjelmassa on vaihtelevasti erilaisia pelejä, leikkejä, askartelua, temppurataa/ilmavolttirataa sekä erilaisilla teemoilla järjestettäviä tapahtumakertoja.
Nappula-Nuoskassa toimii kioski, josta lapset voivat ostaa itse pientä syötävää, makeisia ja juomia. Tapahtumassa on mukana seuran vapaaehtoisia aikuisia ja koulutettuja nuoria ohjaajia. Alle 4-vuotiaat osallistuvat tapahtumaan oman aikuisen kanssa.
Vapaa pääsy!
(Mistä lisätietoja?)
Nuoska (4. luokkalaisille ja sitä vanhemmille)
Nuoska on nuorisokahvila kaikille 4.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Nuoskat järjestetään noin kerran kuukaudessa, yleensä perjantai-iltoina klo 18-20.30. Myös muut viikonpäivät mahdollisia.
Nuoska tarjoaa nuorille turvallisen ympäristön viettää iltaa ja tavata muita nuoria. Nuorisokahvilassa on kioski, jonka tarjontaan nuoret pääsevät itse vaikuttamaan. Perinteisesti kioskista löytyy niin juomia, pikkusuolaista, välipaloja kuin herkkujakin.
Nuoskassa on vaihtuvia teemoja ja teemattomia kertoja. Tarjolla on hengailun lisäksi pelejä kuten pingistä, biljardia, koronaa ja Wii-pelejä, tanssia ja musiikin kuuntelua. Lavavuoroja voi varata pienemmän porukan toimintaan. Halutessaan voi myös sopia juttelutuokion valvojan kanssa. Nuoska on suosittu hengailu- ja kohtaamispaikka.
Nuorisokahvilassa toimii valvojina seuran vapaaehtoisia aikuisia ja nuorten vanhempia. Nuoskan aikana valvonta ulottuu seurantalon sisätiloihin ja ulkotiloihin silloin, kun siellä on erikseen järjestettyä toimintaa. (Koulun piha ja muu ympäristö ei kuulu valvonnan piiriin.) Nuoskaan tullessaan nuoret sitoutuvat noudattamaan Nuoskan sääntöjä, jotka on luotu yhdessä nuorten kanssa.
Lisätietoja
knsnuoska@gmail.com
Tervetuloa Nuoskaan!
Vintiö -hanke (13-20 vuotiaat)
(tähän uusi teksti)
Nuorten paikallinen vaikuttajahanke on Suomen Nuorisoseurat ry:n Etelä-Suomen aluetoimiston toteuttama ja hallinnoima nuorisotyön ja -toiminnan kehittämishanke, joka vahvistaa alueella toimivien nuorten vaikuttamisosaamista sekä itselleen mielekkään toiminnan toteuttamista paikallisesti. Hankkeen tavoitteena on saada nuorelle osallisuuden, mukaanottamisen ja vaikuttamisen kokemus. Hanke edistää alueen yhdistystoiminnan moninaisuutta ja tekee näkyväksi yhdistyksissä tehtävää kasvatustyötä. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa nuorten vaikuttamisosaamista, jonka tavoitteena on lisätä yhdistysten ja kunnan välistä yhteistyötä nuoria palvelevaksi toiminnaksi nuorten itsensä toteuttamana.
Ensimmäisenä toimintavuonna hankkeessa on mukana viisi paikallisseuraa. Näihin seuroihin kootaan paikalliset nuorten vaikuttajaryhmät ja he saavat tietoa ja koulutusta haluamistaan vaikuttamismuodoista ja – tavoista, kuten esiintymistaito, sosiaalisen median käyttö, kokouskäytännöt, kirjallinen viestintä, aloitteiden tekeminen, vaikuttavan palautteen antaminen, tapahtuman tekeminen ja markkinointiviestintä.
(mitä tarkoittaa meidän seuralle?
Lauralta tekstiä suoraan? Kysymysluontoisesti: mitä haluaisit tehdä? 13-20v. Nuorten oma toiminta? Kysytään aktiivisina olleilta nuorilta miten itse kuvaisivat toimintana. Loppuun Erikseen maininta esim. , että toiminnan mahdollistaa tämä …hanke. Nuorten kommentteja toiminnasta tms. esim. On tosi kiva kun on saatu ite suunnitella ja olis kiva jos .. Me saadaan ite päättää mitä tehdään, mitä hankitaan… )
Nuoret vaikuttajat (15-20 vuotiaat)
Nuorisoseurojen menestystarina Nuoret Vaikuttajat saa jatkoa kaudella 2023–2024. Haemme nyt uudelle kaudelle vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria sekä mentoreiksi nuoria aiemmilta kausilta.
Nuoret Vaikuttajat -ryhmissä vahvistetaan osallisuutta kansalaisjärjestötoiminnassa sekä kuulluksi tulemista ja osallistumista järjestön päätöksentekoon. Nuorisoseuravaikuttaja on 15–20-vuotias ja kiinnostunut ympäröivästä maailmasta sekä omasta lähialueesta. Hän on kiinnostunut toimimaan nuorisoseuroissa ja vaikuttamaan eri tavoin itselle tärkeisiin asioihin. Ryhmään osallistuminen on osallistujalle maksutonta. Ryhmään voivat hakea mukaan kaikki kiinnostuneet nuoret.
(Tähän myös jotain nuorten kommentteja, mitä ovat saaneet/tehneet…)
Lue lisää: